02. Tanrı mı Allah mı? – Ahmed Hulusi
http://ahmedhulusi.org/
“02. Tanrı mı Allah mı? – Ahmed Hulusi”
09:00 Kur`an isimli mucize kitap, yukarıdan “pat” diye inmiş bir kitap değil; insanların hazım süresine göre, yirmiüç senelik süreye yayılan metindir. İnsan, hiç bir zaman, evrenin varoluş sistemi gibi konuları kısa bir sürede kavrayamaz.
22:00 Kur`an`ın açıkladığı “Allah ismiyle işaret edilenin” manası, nasıl oluyor da “tanrı” diye düşünülüyor?
28:00 “Ahad” öyle bir “TEK” ki parçalardan oluşmamış; parçalanması, cüzlere ayrılması mümkün olmayan; sonu ve sınırı söz konusu değil !
29:00 Öyle bir “TEK” ki; meydana getiren, ne bir varlık, ne de bir güç vardır; ne de o “TEK” ten meydana gelen başka bir varlık söz konusudur.
31:30 Allah`ın sınırı olmayışının manası nedir?
34:00 Şayet Allah`ın sınırsız olduğunu söylüyorsak; “Allah” nerede bitiyor ki; bizim bedenimiz, ruhumuz veya şuurumuz başlasın !
42:00 Evreni meydana getiren salt enerji boyutu, bilince ve şuura sahiptir. Evrende mikro veya makro planda bir sistem ve düzen vardır.
43:00 “Ben” dediğimiz varlığımız, ister madde beden boyutuyla, ister ruh boyutuyla, ister şuur boyutuyla kabul edilsin; her zerremizde mevcut olan o evrenin orjinindeki enerjidir. O evreni var eden şuur, bilinç, bizim de her zerremizde mevcuttur.
51:00 Susadığınız ve yapımızın biyokimyasının ihtiyacı nedeniyle su içtiğimizde, içilen suya Allah`ın ne kadar ihtiyacı varsa, ibadetlerimize de o kadar ihtiyacı vardır!
54:00 Dini anlayabilmek için bedenimizi de tanımamız gerekiyor. Bu konuda belki de hiç duymadığınız açıklamalar: Beynin çalışması için gerekli ana girdi nedir; nasıl ruha yüklenir?
57:00 Rasulullah o zamanın şartları altında fark ettiremediği gerçekleri “bunu yap sevaptır“ veya “bunu yapma günahtır“ diye açıklamıştır. Bize düşen şey ise bunları sorgulamak ve nedeni araştırmaktır.
01:08:00 Beyin hücreleri, kendilerine ulaşan impalsın frekansı ile proğramlanmaktadır !
01:09:00 Beyinde işitme, görme, şekil yoktur; beyinde sadece kavramlar söz konusudur!
01:12:00 Beynin çalışması sırasında oluşan elektrik akımı, geçtiği beyin hücresi hangi frekansa proğramlanmışsa, o frekansın kavramını, anlamını algılar, hisseder, değerlendirir. İşin püf noktası ve dinin gelme sebebi ve yaşamın tüm sırları da bu noktada mevcuttur !
01:16 Beynimizin ürettiği mikrodalga yapıyı, ses ve görüntü olarak meydana getirdiğini ve bu üretimin de ruh veya halogramik mikrodalga beden olarak adlandırıldığını biliyor musunuz?
01:20:00 Ölüm ile biyolojik bedenden mikrodalga beden yaşamına sıçrama yapıtığımızı duymuş muydunuz?
01:22:00 Mezara diri diri konulduğumuzu biliyor muydunuz ve de… hazır mısınız ?
01:28:00 Dindeki ibadetler; ruh bedenin, ölüm sonrası geçeceği boyutun yaşam şartlarının gereği olarak teklif edilmiştir.
01:30:00 Dindeki ilk ana hüküm “zikir”dir ve diğer ibadetlerin özü ve esası da zikirdir. Çok farklı bir anlatımla zikrin ne olduğunu öğrenmek ister misiniz?
01:37:00 Zikir yaparken, inansanız da inanmasanızda veya zikrettiğiniz kelimenin anlamını bilsenizde bilmesenizde önemi yoktur. Deneyin ve görün. Ne kaybedersiniz ki.
01:40:00 Beş duyu şartlanması olarak kendimizi beden kabul ediyoruz. İşte “Kuddüs” isminin zikri ile bu beden olmadığımız; bu beden değilsek ruh beden de olmadığımız; Allah ilminin zahire çıkışı olan “şuur” veya “bilinç varlık” olduğumuzun farkındalığı oluşmaktadır!
01:43:00 İnsan zikir yoluyla beyin kapasitesini geliştirerek, anlayışını, ilmini arttırma özelliğine ve gücüne sahiptir.
01:45:00 Zikir ile “beyin kapasitesini” dolayısıyla “ruhumuzun nurunu” yani “mikrodalga bedenimizin enerji potansiyelini” arttırmak mümkündür ! Bu sayede dünyanın ve bu sistemin içinde bulunduğu boyuta olan manyetik bağlılıktan kurtulmaya başlanmaktadır.
01:48:00 Kıyametteki “Sırat” olarak ifade edilen; insan ruhlarının (mikrodalga beden) güneşin radyasyonunun çevrelediği dünyadan kaçış sürecidir. Bu da Kuran`da bütün insanlar cehennemin içinden geçecektir diye sembolik olarak anlatılmıştır. İşte ibadetlerin amacı da bu mikrodalga bedenin enerji potansiyelini arttırmak içindir diyebiliriz.
01:53:00 Şartlanma, değer yargıları ve duyguların oluşum mekanizması ve bunun sonuçları nelerdir?
02:03:00 “Allah`ı gören kişide” kin olmaz, nefret olmaz, düşmanlık olmaz, hangi isim ve resim altında olursa olsun o `TEK`i seyreder; “O”na aşıktır ve yaşamı cennet boyutunun da ötesindedir !