15. Namaz – Ahmed Hulusi

http://ahmedhulusi.org/

“15. Namaz – Ahmed Hulusi”

01:00 Allahu Ekber! Bizim algılama kapasitemize göre milyarlarla galaksi ve evren içre evrenler Allah ismiyle işaret edilen indinde bir NOKTA! Hz. Muhammed aleyhisselamın açıkladığı Allah, EKBER !

03:00 Yalnızca Allah ismiyle işaret edilenin olduğuna ŞEHADET ederim..

04:00 “Muhammed” ismiyle işaret edilen Zat , “Allah ismiyle işaret edilenin” esma ve sıfatlarıyla var olmus mahaldir; bu işlevi açığa çıkararak, kulluğunu hakkıyla, tam olarak ifa eden Zat’tır ve bunu bize tebliğ eden Rasul olduğuna ŞEHADET ederim..

05:00 Bunu fark edip yaşadıysan, haydi salâta, kişinin şuurundan Rabbine miracına.. İşte bu namazı yaşamak suretiyle beşeriyetin her türlü kayıt ve sınırlarından azade bir şekilde felaha ermeye çalış…

07:00 Namaz; kişinin hakikati olan “ALLÂH” ismi ile bilinene ait bir kısım özelliklerin idrak edilmesi, hissedilmesi, yaşanması ve namaz sonrasında da bunun günlük yaşam içinde devam ettirilmesi amacıyladır avam boyutundakiler için…

09:00 İbrahim aleyhiselam’ın duası ile vechimi, şuurumu, bilincimi herşeyi yaratan ve onları belli işlevler ve özelliklerle programlayan varlığa, hanif olarak döndüm ve teslim olmuş vaziyetteyim…

10:15 Namazda okunan cümlelerin anlamının bilinmesi şarttır ki, o anlam üzerinde düşünülüp, meselenin ciddiyet ve önemi fark edilebilsin. Bundan sonra “eûzü” okunarak, kişinin vehminin oluşturacağı kendini bir beden kabulü dolayısıyla mahrum kalacağı hakikatlerden, “B”illâhi hakikatiyle korunması amaçlanır.

11:15 Bundan sonra sıra “Fâtiha”yı “OKU”maya gelir… “Hamd” esas itibarıyla “değerlendirmek” anlamında kullanılmıştır burada. Hamd ALLÂH içindir demek, “değerlendirmek ALLÂH’a aittir”, anlamındadır.

12:10 “Rahmân” ve “Rahıym”in bugüne kadar anlatılanlardan ve anlattıklarımızdan farklı bir anlamı üzerinde durmak istiyorum…

13:50 Rahmân, klasik anlatımdaki gibi esirgeyici, bağışlayıcı gibi beşerî değerlendirme anlamlarının çok ötesinde; evrensel anlamıyla, dilediği şekilde varlığı yokluktan vücuda getiren, var kılan anlamındadır! Rahıym ise bu vücuda getirişin sistemini oluşturan mekanizmayı vareden anlamındadır.

15:30 Hz. Muhammed (aleyhisselâm)’ın açıkladığı “ALLÂH”, Din, “Sünnetullâh” gerçekliklerinin bugünkü anlayışımız ve idrakımız doğrultusunda kesinlikle güncelleştirilmesi artık apaçık ortadadır!

16:00 İnsan, günde belli aralıklarla en az beş vakitte yaşanılan namaz ile beş defa neyi hatırlamak ve hissetmek zorunda?

Category: Expo TV

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>